Goedemorgen!

Leestijd ongeveer 1 minuut.

Yesterday

Het gedoe rond de trailer vestigde hernieuwde aandacht voor de door vrienden aangeraden film waarin een parallelle wereld blijkt te zijn ontstaan na een wereldwijde stroomstoring van 12 seconden waarin niemand van The Beatles heeft gehoord en, zoals later blijkt evenmin van Coca Cola, Oasis en Harry Potter. Alleen Jack herinnert zich vrijwel alle nummers nog al breekt hij zich gedurende de film het hoofd over de tekst van Eleanor Rigby, een klein hilarisch subplot. 

Jack wordt een superster en daarna ontspoort de film jammer genoeg mede door de veel te overdreven aandoende manager van Ed Sheeran die zich over Jack ontfermt. Zo ontsiert ook de stuntelende roadie het verhaal dat veel beter uitgewerkt had kunnen worden. De ontmoeting met een zekere John Lennon uit Liverpool, ver in het verhaal, is ronduit jammer. Mooi detail is wel dat Liverpool's vliegveld Liverpool International Airport heet, de film zit vol met dit soort kleine slimmigheidjes en grapjes.

Conclusie: een vermakelijke film, vooral de eerste helft, daarna wordt het minder geloofwaardig. Vandaag wel een playlist van de band opgezet en daarbij denkend aan 2010 toen we op Anfield na de wedstrijd in het uitvak ‘Hey Jude’ bleven zingen hetgeen tot in de wijde omtrek van het stadion werd opgemerkt door huiswaarts kerende Liverpoolaanhangers.

Geschreven vanaf 2022-01-25, voor het laatst aangepast op 2022-01-25.