Hultanäs Visited

Zelden heeft de Megane zoveel regen te verwerken gekregen als op de reis van Leersum naar de eindbestemming in het zuiden van de historische Zweedse provincie Småland: het gehucht Hultanäs. Gedurende de 1.050 kilometer kletterde het water op de ruiten en het dak, behalve op de ferry van Duitsland naar Denemarken dan, waar we met veel mazzel om 12:05 uur dek 3 opreden dankzij het Flexticket. Kost iets meer, maar dan heb je wel vrij baan met voorrang!

Geen idee of dat water een rol speelde in het wegvallen van de turbo, dat is wel wat er gebeurde onderweg. De auto verloor vermogen, reed wel door en gaf drie waarschuwingen op het dashboard. Enfin, het hele stuk vanaf Malmö zonder cruise control en turbo voltooid. Ondertussen gegoogeld of dat geen kwaad kon. De consensus van de antwoorden deed ons besluiten door te rijden. In de regen.

Op de achterbank heeft Ruth heerlijk liggen dutten, lichtelijk versuft door de reispil die Carin om vier uur 's ochtends, verstopt in een plakje boterhamworst, had toegediend. Ondanks het weer en de autopech draaiden we om 18:51 uur de oprit van Solhem Hultanäs op.

Inmiddels zijn we alweer bijna een week verder. We hebben kennis gemaakt met supermarkt ICA (Ooit in handen van Ahold trouwens) in Åseda, met Minouche, een goede vriendin van Ambers ouders, alsmede met haar blaffende maar niet bijtende honden Pluto en Puko.

Ruth heeft al heel wat kilometers in de poten zitten, met als uitschieter een rondje van ruim 15 kilometer op woensdag toen ik enigszins overmoedig dacht de weg wel te weten zonder telefoon. Die moest namelijk thuisblijven om als hotspot voor de PC te fungeren.

Gisteren - donderdag - op pad gegaan om de auto gerepareerd te krijgen. Daarvoor de dag ervoor contact gelegd met de dealer in Vetlanda en een afspraak gemaakt. Ze hebben me na een snelle check verwezen naar een andere dealer in Nässjö, nog eens dertig kilometer verderop. Aldaar ben ik allervriendelijkst geholpen door Mattias die ervoor zorgde dat ik twee uur later huiswaarts reed met een weer als vertrouwd functionerende auto. Hij regelde o.a. dat het onderdeel dat we nodig hadden, een magnetische klep in het turbosysteem, uit Jönköping werd bezorgd.

Vandaag is het dus alweer vrijdag en zit de eerste week erop. Het huis is groot en ruim. Natuurlijk begint het wat kouder te worden, dus we zitten overdag in de eetkamer en ‘s avonds in de woonkamer. De eerste DVD’s zijn bekeken: Brideshead Revisited in 0,2k. Daarmee wel authentiek! De buitentemperatuur is erg goed om in te wandelen: tussen de 12 en 15 graden. De zon schijnt regelmatig, dat helpt. Carin heeft al appels geraapt en er moes van gekookt. A.s. zondag gaan we eten bij Minouche.