Goede nacht!

Leestijd ongeveer 1 minuut.

Centre Court

Het was Borg - McEnroe in 1980. We waren op vakantie in Luxemburg in een huisje op een vakantiepark dat van het werk van mijn vader was. Carin en ik zijn er jaren later wezen kijken en de huisjes staan er nog, alleen zijn ze nu permanent bewoond. Wel troffen we een gedenksteen aan met het logo van het GAK erop, de voorloper van wat nu het UWV is. 

De vakantie viel samen met de tenniskampioenschappen op het heilige gras in Greater London. Ik herinner me dat ik het verslag van de finale beluisterde op de radio omdat het niet op TV werd uitgezonden, misschien was er in het huisje geen TV, dat kan ook. Er was wel bier, Diekirch om precies te zijn. Mijn moeder vond het vreselijk dat ik de lege flesjes op de vensterbank van mijn slaapkamer zette.

De wedstrijd kreeg achteraf de kwalificatie van een van de mooiste matches aller tijden en ik weet hoe jammer ik het vond dat ik ‘m niet kon zien, terwijl het de match is die het meest is bijgebleven. Nu maar hopen dat de herenfinale van 2023 ook zo’n potje wordt, want dan zit ik op de tribune van het Centre Court.

Geschreven vanaf 2023-04-12, voor het laatst aangepast op 2023-04-12.